Blocket

Det började som det brukar – med en annons.

Efter ett flertal torpbesök var vi luttrade när vi körde in på grusvägen mot Berget för första gången. Det var en solig sommardag och den lilla stigen mot farstun kantades av nyklippt gräs och blommor. Ägaren hade varit snäll och låst upp så det var bara att kliva in. Men vi backar redan nu. Vi skulle ljuga om vi inte erkände att vi var sålda redan där ute vid vägen. Torpet hade allt vi sökte. En timrad enkelstuga i två våningar, fint inbäddad i skogen och lagom stor för att inte ruinera oss under renoveringen. Och det var kanske därför vi tog av oss de kritiska glasögonen, bara såg det vackra, och konstaterade – ”lite färg på det här så…”

Det skulle visa sig att torpet behövde mer än bara färg.

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s