Stolta torpägare

I slutet av augusti gick köpet igenom och torpet blev vårt. Trots att det kliade i renoveringsfingrarna var vi ändå kloka nog att ta lite före-bilder så att man gå tillbaka och se hur det såg ut innan vi satte igång med rivning, målning och putsning.
Hallen är målad i en grön nyans, jag tror det är linoljefärg. Under den fula plastmattan finns ett trägolv. Men eftersom vi bara lyft i hörnen så har vi ingen aning om vilket skick golvet är i. Den som väntar får se!

I vardagsrummet står en jättefin kakelugn. Men eftersom sotaren har dömt ut skorstenen har vi inte kunnat elda i den – än. Här ligger det också en ful plastmatta, vi har lyft lite på den och trägolvet under ser riktigt fint ut. Eftersom vi har tänkt att renovera är det ingen idé att riva bort mattorna än. De får fungera som skydd så länge. Taket är ett klassiskt papptak, men det har lite skador här och där. Riva ner eller ha kvar? Om detta tvista de lärde. Typ.
/s

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i farstun, kammaren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s