Köket

Torpets kök är litet, men charmigt. Det är typ 7 lager tapet på väggarna, så hörnen är mer rundade än i 90 grader. Under tapeterna är väggarna lerklinade. Skåpet är byggt med pärlspont och tydligen mycket tidstypisk för sekelskiftet. Färgen är kanske inte den finaste, men det går alltid att ändra på.
Även här ligger det plastmatta på golvet. Träplankorna sviktar mystiskt på sina ställen.
Vedspisen är en gammal Norrahammar från slutet av 1800-talet. Den är i mycket dåligt skick. Som ni kan se är innertaket i ugnen sprucket. Och det fattas delar på ugnsluckan. Hela vedspisen måste renoveras och vi har letat upp ett företag i Karlstad som gör sånt. Det är inte gratis, men det kan det nog vara värt.
Bara att få ut spisen ur stugan och in i bilen är ett projekt. Den väger cirka 100 kilo.
/s

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket, vedspisen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s