Böcker

Efter en snabb inventering av våra samlade hantverkskunskaper insåg vi att vi behövde hjälp. Tillsammans hade vi erfarenhet av att måla, tapetsera, bygga altaner och balkong. Men om byggnadsvård var kompetensen skral. Efter några kvällar av googlande kom vi till slut fram till en handfull böcker som skulle kunna ändra på den saken.
  • Så renoveras torp och gårdar – Av många ansedd som torprenoveringens bibel.
  • Vi rustade ett torp – En trevlig feelgood bok om renovering som till slut skrämde livet ur oss när vi i insåg att författarna hade skilt sig innan sista kapitlet.
  • Gysinges böcker – om byggnadsvård i praktiken. Lite väl mycket Skansen kanske men fyllda av kunskap.
Vad det kostade?
Ungefär 1 300 kronor. Billigare än att göra fel och behöva göra om.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i böcker, Gysinge. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s