Norrahammar i hot couture

Oh my…
En snyggare 100-åring har vi aldrig sett. Håkan på Haga spis o kamin har gjort underverk med vår rosthög. Till och med hittat en frontplåt som vi inte visste att vi saknade. 5 500 känns som väl investerade pengar. En nytillverkad spis kostar minst det dubbla. Och då skulle det inte vara torpets originalspis. Nu får den ligga i garaget hemma i stan i väntan på att köket ska bli klart. Den kommer att bli en av kronjuvelerna i torpet.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i vedspisen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Norrahammar i hot couture

 1. Anna Knöppel skriver:

  Hej! Såg bilden på er spis och kan inte låta bli att skriva.. Vi har en likdan i vårt torp i Hagby utanför Uppsala 🙂 Älskar den verkligen men har inte vågat använda den ännu då överdelen är sprucken.
  Har ni fått igång den? Vad behödes lagas på den?

  Många hälsningar,
  Anna

  • torpetberget skriver:

   Hej! Ja, vedspisen funkar fint! Vi lämnade in den till Haga spis & kamin i Karlstad. De bytte ut flera delar bl.a. brännjärnet. Dessutom fann de en ornamentering till ugnsluckan (som saknades). Tror vi fick betala 5500kr för kalaset, och det är snart tio år sen. Men det var det värt!
   Nu använder vi den mest när det blir riktigt kallt. Dessutom har vi en fläkt som sprider ut värmen bättre. Det kan du läsa om här: https://torpetberget.com/2015/12/17/en-varmande-flakt/
   Lycka till med spisen! 😊

 2. Simon C skriver:

  Thank you for sharinng this

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s