Klart


Välkommen kung Bore!

Nu kan det snöa och regna så mycket det vill. Utan att vi behöver ligga sömnlösa om nätterna och tänka ut de mest fasansfulla saker som kan hända med ett blött torp. Det enda vi saknar nu är plåten runt skorstenen. Och ett regnskydd över rökkanalerna. Men var hittar man en ledig plåtslagare i dessa rotavdragstider? Plast och lite schyst silvertejp får hjälpa oss så länge.
Vi valde till slut röda vindskiveplåtar och svarta hängrännor. Efter otaliga turer med bil på landsbygden var det den kombinationen vi tyckte var snyggast. Inte handknackade hos någon bysmed kanske. Men så ligger inte huset på Skansens område heller. Vi har kollat.
Pontus passade på att sopa plåttaket på utbyggnaden ren från mossa och byggskräp.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, tak. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s