Gavelkammare – klar!

Medan golvbrädorna torkade efter Stinas sista såpaskurning åkte vi till Ikea för att fixa två fräscha madrasser. Vi hade redan under veckan bestämt oss för att sova över i torpet. Lite av en  premiär. Men vi hade glömt att titta på vädret. Nu var det 15 minusgrader ute och rummet saknade innanfönster. Men sagt var sagt. Elelementet som vi lånat av mor fick stå och brumma i kammaren medan vi sprang runt på varuhuset. Två billiga men sköna madrasser, gardinstång, nattduksbord, överkast och sirliga ben till sängen blev det till slut. De passar bra till de gamla grejer som vi redan har. I torpet hade rummet blivit varm och skön.
Riktigt varm. Det var som en rak höger i ansiktet när vi klev in från minusgraderna i resten av huset till kammarens 25 plusgrader. Till och med isen på insidan av fönstren hade smält.
Åtta hårda paket, 1000 skruvar och en blodig handflata senare var förvandlingen klar. Och så bra det blev! Äntligen har vi ett övernattningsrum i torpet. Och all cred till Stina. Mina rum på bottenvåningen är som två krigszoner. Gavelkammaren är en oas i all den oordningen. Det blev middag tillagad i kylan på bottenvåningen. Oxfilé, klyftpotatis och rött vin. Vi sov kungligt hela natten. Och frukosten inhandlade vi på
macken några kilometer bort.

Ett av tre rumsprojekt är klart!

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i gavelkammaren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s