Nu är det 2010

Och vi har tagit en rejäl semester från torpet. Det var behövligt. Det var inte längre roligt att jobba och samtidigt frysa om fötter och händer. Byggfläktarna som vi försökte använda envisades med att slå ut våra säkringar hela tiden. Och eftersom det alltid var mörkt ute när vi var där så blev det ett evinnerligt svärande varje gång vi fick leta oss upp för trappen till säkringsskåpet på vinden.

Nu är det mest helgbesök vi gör. Ibland med fika men oftast bara för skogs-promenader med Milou – vår Jack Russel. Torpet är vackert i sin vinterpäls. Och varje gång vi öppnar den gröna dörren, sopar trappen ren från snö, känner vi hur suget börjar komma tillbaka.

Bara Kung Bore släpper greppet.

/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu är det 2010

  1. Anonymous skriver:

    Vad fint torpet är i vinterskrud!

  2. Ankan skriver:

    Vilken charmig stuga ni har och en sån vacker kakelugn! Ert sovrum i gavelkammaren ser mysigt ut.

    Det är viktigt med sköna sängar på torpet för man behöver en ordentligsömn när man jobbar med ett gammalt hus 😉
    Det är ett spännande projekt ni har och jag ser fram emot att följa det hela! /Ankan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s