Valentins namnsdag

Min sambo har tydligen märkt av min totala inkompetens när det gäller trädgårdskonst. På alla hjärtans dag fick jag förutom blommor och choklad även boken Vår trädgårdsbok av Christel Kvant och Inger Palmstierna.

En trädgårdsnovis som jag kan inget om jordarter, växtzoner eller när man ska beskära buskar och träd. Eller varför rosor inte ska ha bladlöss. Insekter är väl bra?

Men nu ska det bli ändring! Jag har aldrig i mitt vuxna liv haft en trädgård och nu har jag helt plötsligt 3 500 kvadratmeter!

Bara det där vita täcket där ute försvinner ska jag slipa sekatören och vässa spaden.

Och läsa lite mer i boken.

/S

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i böcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s