Svin eller syntet

Behöver man verkligen köpa fina penslar för hundratals kronor när det finns fempack för 50 kronor på Rusta?

Innan jag satte igång med gavelkammaren köpte jag givetvis på mig en mängd penslar. De första köpte jag på byggnadsvårdsbutiken Ovolin i Örebro. En för äggoljetempera, och två för linoljefärg. Penslar med äkta naturborst och dyra förstås.

Men eftersom man är lat av naturen och inte orkar göra rent penslarna hela tiden fyllde jag även på pensellagret med lite billigare från olika färgbutiker i Karlstad.

Hur stor kan skillnaden vara – tänkte jag. Stor visade det sig. Fast tycker man att det är snyggt med tydliga ränder efter penseldragen och gillar att borsten efter en tvättning ser ut som ett yvigt talibanskägg så köp billiga penslar.

Vill man däremot ha släta fina ytor och penslar som ser ut som om de vore nya fast de är flitigt använda. Köp dyra. Med naturborst.

Det var dagens konsumentupplysning. Tack för mig.

/S

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s