Fiiight!

Stina är av övertygelsen att om man kan underlätta något med en maskin ska man göra det. Jag håller med. Så när den batteridrivna fogmaskinen från Black & Decker låg på hyllan framför oss var det självklar att den skulle få följa med hem. 500 spänn för att slippa träningsvärk och blåsor i händerna är billigt. Speciellt som Stina ska foga samtliga takbrädor i kammaren för att vi ska undgå att behöva få sågspån i håret.
Men vår nyfunna vän blev en besvikelse. Och därför utlyser vi härmed en varning. För det tog en minut att få ut en centimer fog ur sprutan. Trots att vi ställt in den på överljudsfart. Så efter två lååångsamma meter gav Stina upp, plockade fram handsprutan och körde vidare manuellt. 500 spänn down the drain. Och kvittot har vi kastat. Kanske kan vi spritsa födelsedagstårtan med den när Stina fyller år om en vecka.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s