Handyman

Murar´n, gipsar´n och snickar´n – i en och samma person. That´s me!
I alla fall den här helgen.
För efter veckor av oändligt klurande och planerande var det dags för lite action – tyckte Stina. Och hon hade rätt som vanligt. Men hantverk är inget man gissar sig till. Och vill man inte riskera att behöva göra om och göra rätt efteråt gäller det att ha kunskap från början.

Fredag var slamkväll. Blaskigt kalkbruk blev skvättat på murstocken med borste. Kul men lite kladdigt.


Lördag var snickar- och putsdag. Byggde ett gediget fönsterskydd så vi nu kan ta hem fönsterbågarna för renovering. På eftermiddagen fick den nyslammade murstocken puts. Och för att vara total nybörjare tycker jag att det blev riktigt bra. Om man inte med bra menar snyggt. Jag hade redan innan sagt att om resultatet såg proffsigt ut skulle jag bara måla murstocken efteråt. Om den blev ful skulle jag klä in den. Jag har beställt en extra gipsskiva

Söndag – gipsdag. Köpte för flera månader sedan en 6 mm tjock renoveringsgipsskiva. Ville se om det skulle gå att klä in väggarna med det. Och nu har jag bestämt mig. Gips får det bli. Inte 1800-tal kanske. Men det är ett modernt undantag som jag är beredd att godkänna. Skivorna sväljer de buktande tapeterna och bevarar det gamla under. Och de ynka 6 millimetrarna gör att vi kan låta foder runt fönster och dörrar sitta kvar. Tak och golvlister blir däremot nya.
Skivan skruvade jag på plats med en gammal trasig sladdskruvdragare lånad av min far eftersom min egen laddningsbara som vanligt saknade ström. Men gisses vad bra det blev. Nu ska jag köpa 13 skivor till.
Bara vi kan få fram släpkärran ur den alpina skidbacken där hemma. Töa, töa, töa…
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i kakelugn, kammaren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s