Höghöjdsträning

När Micke putsat, byggt och satt upp gipsskivor har jag haft en date med taket i kammaren. Att jobba med tak är jätteroligt – om man är självdestruktiv, masochist och gillar ryska gulagläger.
Det gör inte jag. Ett riktigt straffarbete alltså. Men jag har kämpat på.
Taket har en höjd så jag precis kan nå det om jag sträcker på mig. Och det ska så småningom målas i en ljusgrå nyans. Men innan måste alla kvistar och spikhuvuden lackas med kvistlack. Två gånger. Annars blir det fula gula fläckar har vi förstått. Så under två dagar har jag trippat omkring halvt på tå och duttat med en pensel. Och resultatet blev – värk i axlar och nacke under lika många dagar.
Men det är kul när vi båda jobbar i samma rum. Mycket händer samtidigt. Och när vi äntligen lämnat rivningsfasen och börjat färdigställa är det extra roligt.
När jag ändå hade blicken riktad mot taket passade jag på att täta springorna mellan takplankorna med en slags elastisk övermålningsbar fog också. Men om det har ni ju redan läst här nedan.
/s

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i interiörer, kammaren, tak. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s