Stövelhelg

Jag lovar och svär att det inte ska bli en blomblogg av det här. Men jag måste bara visa upp våra färgglada krokusar som tränger sig upp genom den grå höstlövsmattan. Ett litet symboliskt vårtecken. I böcker har vi läst att man ska låta allt växa som det vill första sommaren för att se vad som växer var innan man sätter igång och rensar. Tillsammans med snödropparna är det här det första resultatet – lila krokusar. Några får kanske vara kvar. Snöbären vid vägen likaså. Nu väntar vi på att nästa medlem av växtriket ska ploppa upp innan röjsågen får jobba.
Idag måndag värker kroppen på otaliga ställen. Två dagar på landet har satt sina spår. Inne i stugan har vi inte gjort något. Det varma vädret tvingade oss att ta hand om utemiljön. Stina har krattat löv. Både på gräsmattan och i bäcken. Den insjö som bildats i övre delen av tomten var resultatet av att bäcken var fylld med löv. Men nu porlar det friskt igen. Ja, rinner sakta är nog mer sanning. Hoppas bara att den rinner fort nog för att mygglarverna ska ogilla den. Jag däremot har byggt en eldtunna. Fick ett tomt oljefat av schyssta J på golfklubben. På en timma hade vi eldat upp allt skräp som vi samlat på oss under vintern.
Sen var det det där blå tefatet som legat på marken framför stugan sedan i höstas. Och som innehållit det gamla takteglet som takgrabbarna kastat ner från taket. Det har vi haft invikt i en blå presenning vilket fått pannorna att mögla och börja lukta. Nu tog vi tag i problemet och skottkärrade bort det till en slänt längre ner på grusvägen där vi tänkt anlägga en ny parkering. Flera ton var det. Därav träningsvärk i lår och ryggslut. Taktegel ska tydligen vara bra bärlager. Vi får fylla på med sten senare.

Snart kan vi vara ute på landet längre stunder. Stugan ska städas. Vi måste begränsa byggarbetsplatsen till där vi är för stunden. Under vintern har alla ytor blivit skräplager. Och för den som undrar: källan har två meter iskallt vatten. Säkert otjänligt att dricka. Men perfekt som ölkyl! Välkomna.
/micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s