Röj i torpet

Äntligen – fick jag starta motorn på röjsågen jag köpte i höstas. Choke, lite gas, två ryck och sen var den igång. Att det var kyrkans skogsmän som ägt den tidigare gjorde säkert sitt till. Någon där uppe har tagit hand om Husqvarnan över vintern.
Buskarna framför huset fick en ny sommarfrisyr – brasiliansk.
Bäcken blev av med sin kantbeklädnad av minibjörkar.
Och snöbärsbuskarna vid grusvägen blev av med sina inkräktare. Unggranar, ungtallar och björksly fälldes och hamnade på rishögen. Resultatet blev – väldigt tomt. Fast på ett bra sätt.
Innan hade far hämtat sin byggställning som vi använt vid omläggningen av taket. Och efter röjsågandet hjälpte han till att flytta allt som låg under presenningar från området framför stugan till en plats nere vid bäcken i öster. Utom synhåll. Virke i varierande dimensioner och längder. Bra att ha säger far. Och han har säkert rätt. Rätt som det är behöver jag en rödmålad 1” – 4” klingsågad planka på trettio centimeter.
Det enda som oroar mig nu är rishögen som vuxit till gigantiska mått. Den hade vi tänkt elda upp. Men om vi skulle tända på som det är nu kommer luftrummet över mellersta Skandinavien var stängt i ytterligare en vecka. Så vi får nog tänka om. Muta lastbilsbrorsan eller be till vädergudarna om regn i tre veckor? Vi får se hur det blir.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, trädgård. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Röj i torpet

  1. Ankan skriver:

    Vilket charmigt torp ni har! Och det där med linoljekitt, ja det är ju typiskt. Likaså när det gäller beslag och annat man köper i byggnadsvårdsbutiker, det kan skilja hundralappar, beroende på var man handlar…vi köpte tex äkta gamla strömbrytare av bakelit ett par hundra kr billigare i en mindre byggnadsvårdsbutik.
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s