Blommor och bär

Övre från vänster: pingstliljor, lupiner, scilla. Mitten: vårkrage, blåsippor, svart vinbär. Nedre raden: hallon, gullviva och lingon.

Häromdagen gick jag runt på tomten och gjorde en liten inventering av vad som spirade. Det verkar poppa upp blommor lite här och var. Och mer kommer det säkert att bli ju närmare sommaren vi kommer.

Under en rishög hittade jag hallonbuskar. Till vänster om stugan står två svarta vinbärsbuskar. Och vid häcken framför huset finns en liten tuva med lingonris som borde räcka till en liten gröttallrik i alla fall.
Blommor verkar det också finnas massor av. Scilla, pingstliljor, vårkrage, blå- och vitsippor, krokus, gullviva. Och så lupiner utmed bäcken. Egentligen ogräs men de är vääldigt fina så de får stå kvar.
Men gladast blev jag nog av alla smultronblad som växer överallt. Det ska bli mumma till sommaren!
/s

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s