Voilá!

För några månader sen funderade jag på att elda upp huset. Då hade vi precis upptäckt att väggen under fönstret bestod av trämjöl. Tack för det gnagarna. Men nu är allt återställt. Timret är rensat. Insektsgiftet påpenslat. Plankorna utbytta. Fönsterbrädan finsnickrad. Väggen lindrevad. Vindpappen spänd. Panelen påsatt. Vattbrädan monterad.
Och jäklar va bra det blev!
Nu kan vi lasta in verktygen i kammaren igen.
Undra vad nästa överraskning kommer att bli…
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, fasad, fönsterrenovering. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Voilá!

  1. Emilia skriver:

    Oj, vilken skillnad! Inte kan man tro att det där området mest bestod av sågspån för några veckor sedan. Snyggt jobbat! 🙂

  2. Micke skriver:

    Ja visst blev det bra. Håll tummarna för att det är slut på överaskningar nu. Vi vet att golvet i köket kommer att bli en pärs. Men det tar vi då. :o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s