Småbyggen

Ibland känner man för att bygga något som är enkelt. Något som snabbt kan bli klart. Utan ritningar eller krav på precision. Det är inte vanligt att det är så med våra torpprojekt. För några veckor sedan kom den känslan över mig. Så utan att riktigt ha belägg för det bestämde jag att vi behövde en spång. Och ett brunnslock. Spången skulle göra att vi inte behövde hoppa över bäcken för att ta oss till brunnen längre. Och locket skulle förvandla samma brunn till – ett kylskåp. Två timmar senare var det klart. Nu kan vi gå torrskodda till ”kylskåpet” om vi skulle behöva en kall öl att svalka oss med.
Stina måste haft samma känsla som jag. Hon tog tag i småfåglarnas husbehov under tiden och spikade upp de tre fågelholkarna, i söderläge, med ett mellanrum av minst 20 meter. Allt enligt experternas tips. Det var lite väl sent på året kanske men i en av holkarna har vi fått en hyresgäst. Vad det är för art har vi inte lyckats lista ut än. Mindre än mås. Större än kungsfågel. Vi får återkomma så fort vi fått bildbevis.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Småbyggen

 1. sandra skriver:

  Kikar lite på er blogg och tycker ert torp är supersött. Har själv ett litet torp i Nora som vi renoverar. Har gått igenom samma sak som ni med tak, vedspis och skadat timmer. Nu är dock panelen borta och timmerstommen framtagen. Det blev ett helt annat torp. 🙂

  Lycka till!

  Sandra

 2. Micke skriver:

  Kul att ni hittat hit Sandra :o)
  Men gud vad nyfikna vi blev på hur ert torp ser ut utan kläder. Tanken har faktiskt slagit oss också men jag tror inte att vi skulle våga ta bort panelen på vårt hus. Under åren har hela torpet flyttats och man har bytt fönster så det är risk för att timmerstommen är lappad. Vilket kan betyda mindre snygg. Men vad vet vi om det. Hör av dig om vi kan se ert hus på någon sida på nätet. Nyfikna som sagt. :o)

 3. Black Iris skriver:

  Hej!!!

  Har följt er ett tag. Man är ju nyfiken på andras torp när man har ett eget.
  Vi har inte gjort så stora förändringar på själva huset men snart kanske vi tar itu med köket.
  Visst är det roligt med fåglarna. Vi har 13 holkar och nu i helgen kunde vi konstatera att vi har gäster i allihopa.

  Maidi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s