Plåtat!

Äntligen är taket tätt. Förra veckan kom plåtisen och monterade skorstensbeslaget. Vi valde röd plåt eftersom vindskivorna redan var röda. Har för mig att jag läst någonstans att man förr brukade måla plåtarna runt skorstenen med röd slamfärg. Så jag tror att vi gjorde rätt val. När jag ändå var uppe på taket och inspekterade passade jag på att fotografera i skorstenen där vi misstänkte att murbruk hade ramlat ner och delvis satt igen rökkanalen. Men den såg felfri ut. Ända ner till området där kanalen gör en böj. Konstigt – men bra på nå´t sätt.

Vi har inte varit så aktiva i torpet den senaste tiden eftersom vi haft ett examensfirande, med stort kalas, i stan att ta hand om. Men nu är det avklarat och vi har börjat slänga längtande blickar på snickarbyxorna i hallen igen.
För två veckor sedan var vi torpet och rev ut plastmattan från nedre kammaren. Trägolvet under såg bra ut. Fast det var inte så breda plankor som vi hade hoppats på. Bara fyra tum. Så golvet är inte från ursprungshuset från 1800-talet. Antagligen var det i så dåligt skick att Kalle valde att byta ut det. Bra tänkt. Vår tanke är att måla rumsgolvet i grön umbra. Men vi har insett att linoljefärgens alla lager skulle ta hela sommaren på sig att torka så pass mycket att vi skulle våga ställa tunga möbler på det. Så nu har vi bestämt oss för att köra med skurgolv den här sommaren och måla först till hösten istället. Ett jobb mindre just nu alltså.
Om gudarna och orken är med oss kanske vi hinner måla dörrar, dörrposter och sätta upp tapeter till helgen.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, tak. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s