Tordyveln flyger i skymningen.

För att den ska gå och lägga sig – antar jag. För på dagarna ränner de omkring på vår gräsmatta. Vad de gör har jag ingen aning om. Men de är överallt. Tordyveln är en dyngbagge som gräver lodräta (!) gångar under spillningshögar som den sen fyller med dynga för att lägga sina ägg i. Men den enda dynghögen vi har är på utedasset och där är dom inte. Så om inte de gamla ägarna till torpet har grävt ner sitt dassavfall under gräsmattan i trädgården har baggarna gått vilse.
Kraaas – där trampade jag på en till.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i djur. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tordyveln flyger i skymningen.

  1. Elisabeth skriver:

    Här trampar vi på snäckor (sniglar) hela tiden. uräckligt eftersom man vet vad det är som låter = (

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s