Kronprinsesserummet!

Äntligen blev det tapetsering av kammaren! På Victorias och Daniels bröllopsdag. I ena hörnet av rummet stod radion på och gav oss sekundrapportering från Stockholm medan vi tapetserade. Och när första våden klistrades upp på väggen sprakade en högtidlig fanfar från Storkyrkan ur högtalarna. Stort, på något sätt. Trots att vi inte är överdrivet rojalistiska tycker vi nu att färgen på tapeten drar lite åt kungsblått. Och att guldmönstret liknar små prinsesskronor. Så vi funderar på att rama in en bild på bröllopsparet och sätta upp det någonstans – i kronprinsessrummet.
I veckan ska vi måla trösklarna och dörrarna och sen skura trägolvet. Sen är det dags för midsommar. Då kommer närmaste familjen på besök för att fira sommarsolståndet. Här finns inga fritidsproblem som ni märker.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i interiörer, kammaren. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kronprinsesserummet!

  1. Ann-Marie Svärd skriver:

    Har följt er blogg i tre år och tycker att ni gör ett fint jobb med ert torp! Är själv torpägare sedan 2009. Sitter och tittar tillbaka och hittade detta. Tapeten är jättesnygg – varifrån kommer den?

  2. torpetberget skriver:

    Hej! Så glada vi blir när en så trogen läsare hör av sig! 🙂
    Tapeten kommer från Boråstapeters serie Anno 1905 (nr:12912). Men jag tror att de inte gör den serien längre. Hör med Boråstapeter!
    /Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s