Stången stånkad!

Midsommar blev första kalaset på Berget – i vår regi. Och alla ingredienser fanns på plats. Snaps, sång, stång, mat, mat, alldeles för mycket mat och lite spänning. Mor hade köpt ett paviljongtält som vi fick låna. Det fungerade som lä i vindbyarna på kvällen. Svärfar blev midsommarmästare i kubb. En titel jag kommer att göra anspråk på nästa år. Och markägarna på andra sidan grusvägen fick bistå med björkris till stång och dekoration. Tack M och J för det!
Men var var spänningen kanske ni undrar? Då måste jag berätta om när Stina skulle gå på utedasset. För framför dörren till dasset låg en – huggorm. Den enda giftorm vi har i Skandinavien. Och trots att det är ytterst sällan som en vuxen människa dör av ett huggormsbett, fler dör av getingstick varje år, är ormar lite läskigare på något sätt. Hela kroppen låg väl synlig och täckte stigen framför dörren. Någon av oss fick ta den längsta yxan vi kunde hitta och ”förflytta” ormen till annan ”plats”. Eftersom huggormar är fridlysta och endast får dödas om ”en förflyttning är omöjlig” slutar min rapportering om den saken – här.
Mer bilder på kammaren kommer.
/m

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s