Nån som vet?

Den här blomman har dykt upp lite här och var i trädgården. Men vi har ingen aning om vad det är för sort. Är det någon som vet? Kommentera gärna.
/stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nån som vet?

 1. Anonymous skriver:

  Kallar dem för ängsklocka- Finns även blå.
  Lena F-P

 2. Viola_T skriver:

  Jag gissar att det är en gammal perenn blomma, vanlig i trädgårdar åtminstone förr. Tror den heter hässleklocka. Finns även blå och sprider sig lätt. Snygg!

  Jag tror att ängsklocka, en vild växt och Dalarnas landskapsblomma, är mer violett och har längre stänglar mellan klocka och huvudstjälk.

 3. Micke skriver:

  Hej Viola och Lena!
  Jag har bläddrat i boken ”den nordiska floran” och är också inne på hässleklocka. Den är mest lik i alla fall. Och den är väldigt fin!
  /stina

 4. färgtrappan/m-l skriver:

  Vet inte vad blomman heter men ville bara säga hej, hittade hit för första gången idag. Kul att läsa om andra torprenoverare, så jag tittar in igen.

 5. Lotten skriver:

  …och jag röstar på toppklocka! Ha ha, det var många bud!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s