So far so good

Har ni provat vårt utedass? Inte? Det ska ni vara glada för. Takhöjden är kryphög och gliporna i plankväggen gör att toapappret fladdrar onödigt mysigt när man kommer till torkning. Det funkar visserligen för oss men våra gäster brukar rynka på näsan när de öppnar dörren. Så lösningen får bli att bygga ett helt nytt avträde. Ritningen är löst sammansatt i huvudet. 1,5 meter i kvadrat. Två meter högt. Och tälttak. Tälttak är väl mer 1700-tal kanske men vi tycker att det ser snyggare ut än de vanliga starholkstaken. Så är planen just nu i alla fall. Resten skapar vi under byggets gång.
Det gamla takteglet som legat bakom huset har blivit bärlager. Och syllen av 2 tum 4 är på plats. Till hörnsten valde vi vanlig marksten i betong. Nästa steg blir att spika reglarna till väggarna. Håll tummarna för att vi ska kunna premiärkissa innan vår första kräftskiva.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i utedass. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s