Utedass dag 2

Gårdagen var en av de roligaste dagarna vid torpet. Kanske var det för att jag fick jobba med friskt material utan överraskningar. Att bygga är alltid roligare än att riva och behöva laga. Dassprojektet tog rekordfart. Rena Martin Timell-fart. Efter 5 timmar stod alla väggar och en av takstolarna klara. Och det var tur det. För en ny deadline har infunnit sig. Vi får besök redan på torsdag. Om tre dagar alltså. Och då ska gästerna förhoppningsvis slippa sitta på gammeldasset. Som hantlangare fick far rycka in. Stina slipar, lagar och kittar de gamla fönstren som vi ska använda. Men vad hände med taket kanske ni undrar? Jo, ja, vi har fått tänka om. Av tälttaket fick det bli ett – sadeltak. Mer dass tyckte vi till slut. Och mindre jobb. Idag blir det materialinköp och förhoppningsvis fortsatt byggande.
Stay tuned…

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i utedass. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s