Äggstra allt

Det finns fördelar med att befinna sig på landet och sen finns det superfördelar. En av dessa superfördelar inträffade i förrgår när M på kullen och hennes dotter bromsade in sin fyrhjuling på grusvägen och gav oss ett bigpack lantägg. Lycka! Vi som bara äter ägg från garanterat stressade burhöns från Danmark. Hönor som lägger ägg som är millimeterexakta annars blir de nackade och hamnar som chicken mac nuggets på någon Mac Donalds restaurang – tror jag. Det här var något annat. Säkert vardagsmat för M och hennes familj men för oss var det något extra. Vi blev överlyckliga. Njöt av smaken och förundrades över den gula färgen under frukosten dagen efter. Tack M om du läser detta.

/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i mat och dryck. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äggstra allt

  1. Marie på kullen skriver:

    Kul att äggen smakade bra. Gulans starka färg beror på att hönorna under sommaren äter mycket grönt gräs. Vintertid blir gulans färg mycket svagare. En av mina äggkunder påstår att de små äggen är godast, de är värpta av vårens inköpta unghöns. Med tiden blir äggen större.
    Kom gärna förbi och hälsa på om ni vill ha en paus från snickrandet.

  2. Micke skriver:

    De var väldigt goda. De första ägg vi ätit utan vare sig salt eller kaviar faktiskt. Vi tittar förbi någon dag. Ha det gott. :o)
    / M o S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s