Superdasset!

Luckan till dasshinken är temporär. Utan den hovrar dasslocket över hålet när det blåser.

Äntligen är dasset brukbart. Inte fullständigt klart men brukbart – och invigt faktiskt. Visserligen avtog äntligenhemma-tempot en aning när vi kom till interiörlösningar och väggbeklädnad. Att vi inte hade en ritning betydde att många lösningar fick kluras ut under byggets gång. Och det tog tid. Men alla snabba lösningar blev såå bra. Visserligen saknas takpapp och färg. Men det ska komma på plats så fort det slutat regna ute. De gamla fönstren passade fint till husets höga form. Ett lät vi montera liggande så att utsikten skulle bli maximal från sittställning.

Själva hjärtat blev en utedass-separett-lösning. Man kissar i en skål och… ja, gör det andra i ett hål. Med rätt skinkplacering fungerar det ypperligt. Nummer ett leder vi ut i en slang bakom dasset. Eventuella kantareller eller blåbär som växer där bör man inte plocka således. Vad jag ska göra med nummer två har jag inte listat ut än. Men jag har väl minst en månad på mig innan problemet uppstår på allvar.

En blomma och lite tidningar.
Pifftips från ett känt inredningsprogram

Gott om utrymme och högt till tak. Till höger har vi tänkt att bygga ett litet skåp.

/Micke

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i utedass. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Superdasset!

  1. Elisabeth O skriver:

    Oh så fint det blev! Riktigt imponerad. Å inga spindlar är, underbart…

  2. Micke skriver:

    Ja visst är jag en hejare med hammaren! Ha ha ha. Men så har jag byggt både balkong och altan på huset i stan också. Dasset blev kanske lite väl tätt. Det luktar lite har vi märkt. Behöver nog borra ett antal lufthål för att få lite ventilation.
    /Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s