Lördagspyssel

Bordet är slitet och lite maskätet, ovanför lådan sitter två handsmidda
spik som man kan hänga grejer på.

Vi är inne på slipmus nummer tre! På bara ett år. Nästa vi köper kommer inte att bli en Black & Decker.

Efter fyra veckors semester har vi börjat jobba igen. Från och med nu blir torpet ett helgställe. Vi har bestämt oss att höstens och vinterns renovering blir köket i stället för farstun.

Men innan vi sätter igång med det fixade jag idag till ett gammalt slagbord som vi ska ha där.
Bordet har en gång i tiden tillhört min farfars kusiner som bodde på Värmlandsnäs. Hur gammalt bordet är vet jag inte. Det kanske pappa vet?
Färgen på bordet var dock så gammal att den hade börjat krita av sig. Så efter lite slipning och avtorkning målade jag bordsskivan med linoljefärg, grön umbra 55 procent. Nu får bordet stå och torka i några dagar innan jag lägger på lager nummer två.
Fint blev det!
/Stina

Linoljefärg tar ju lite tid på sig innan den torkar så om två tre dagar kan jag måla lager nummer två. Underredet kommer att få ha kvar den gamla färgen.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i allmoge, möbler, produkter, verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s