Helg i torpet

Den här veckan är vi lediga fredag-söndag. Så igår åkte vi till torpet. Då regnade och åskade det så vi satt mest inne och kuckilurade.
Men idag har det varit kanonväder! Micke har gjort det sista på dasset, i morgon ska det målas. Jag har, tillsammans med vår hund Milou, varit ute i skogen och plockat blåbär och kantareller. Det resulterade i smörstekta kantareller som kvällsmat. Blåbären sparar vi till frukostgröten i morgon.
Eftersom vi inte har vatten och skogspromenaden var väldigt varm tog jag ett svalkande kvällsdopp i Vänern. Och nu sitter jag i trädgården och bloggar på den enda fläck där vi faktiskt har 3G-uppkoppling.
Snart kommer bilder på ett nymålat utedass och hur fint det blev när slagbordet kom på plats.
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s