Dassig helg

Nu står gammeldasset och skäms i bakgrunden.
Men om några veckor ska den bli ett stolt redskap- och vedbod är det tänkt.

Äntligen har dasset fått sitt rätta utseende. Och det var i grevens tid. Regnet som öst över oss de senaste veckorna hade hittat springor mellan råsponten i taket och gjort våra geniala inredningsdetaljer, tidningar och trasmatta, dyngsura. Vi skulle ha lagt en presenning över huset men det blev liksom inte av.

Men nu hade meteorologerna äntligen lovat vackert väder. Och på lördagen var det torrt nog för att spika vindskivor och klä taket med takpapp. Det blev svart, snyggt och tätt. Under tiden knappade Stina på sin nya Iphone 4 innan hon tog en tur i skafferiet och kom tillbaka med kantareller som hamnade på varma mackor som kvällsmat. På söndagen målade Stina väggarna med slamfärg från Faluns anrika koppargruva. Det fick bli den mörkröda nyansen eftersom vi hade en femliters burk kvar sedan vi lagade väggen under fönstret på boningshuset. Jag snickrade ett enkelt trappsteg och ramade in grunden med sten. Mest för att hindra något djur från att flytta in under golvbrädorna. Men också för att det är rätt snyggt.

Sen var vi klara!
Eller… inte. För innan sista penseldraget var struket föddes nästa idé. En utedusch skulle inte vara så dumt att ha. Och den bör väl sitta ihop med utedasset? Så nu är vi tillbaka vid ritbordet igen.
Kanske ska den ligga på baksidan. Kanske ska den ha tre väggar, glest plankgolv och avrinning ner mot bäcken. Men hur ska vi få till duschvattnet? Ska vi hissa upp en tunna eller köpa en elektrisk pump?
Vi får nog fundera ett tag till.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i utedass. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s