Internet…

…har vi bara haft på en liten fläck i södra delen av tomten. Där under lönnen tyckte Tele2 att mottagningen var okej. Ingen annan stans. Och det begränsade oss en aning.
En tur till MediaMarkt löste inte heller problemet. Antennförstärkare var ovanliga och inte speciellt billiga. Och ett byte av leverantör skulle säkert inte lösa problemet. Vi antog att det var berget bakom huset som skärmade av oss från 3G-masten. Och att flytta på mast eller berg lät sig inte göras. Det var där någonstans som Stina undrade om vi inte kunde koppla på en förlängningssladd.
”Och hänga upp modemet i lönnen?”, skrattade jag innan jag kom på hur smart det var. Nu hänger ”dongen” i fönsterhaken och internet fungerar ypperligt inomhus. Hon är smart den där tösen.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i produkter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s