Ommöblering

Slagbordet är färdigmålat och har hamnat i kammaren – inte i farstun. Därmed åkte skrivbordet ut! Eller snarare hem till stan.
Bordet passade fint in i det nyrenoverade rummet så vi har nog beslutat oss för att det kommer att få stå kvar även efter köksrenoveringen. Skulle vi föräras med gäster kan vi vika upp båda skivorna och då få plats med hela åtta matgäster. Det skulle aldrig gå i vårt lilla torpkök.
Nu är vi på jakt efter fyra enkla stolar. Vi har hittat fyra hos loppisen i stan men de hade tygsitsar och var lite för pråliga för vår bondmiljö. Att hitta två likadana som de vi redan har är väl att hoppas på för mycket.
Sökandet fortsätter…
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i kammaren, möbler. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ommöblering

  1. Viola_T skriver:

    Det hela ser mycket hemtrevligt och vackert ut. Som ur en inredningstidskrift. Njut!!!

  2. Anonymous skriver:

    Tack Viola! Det har blivit så hemtrevligt att vi har svårt att komma igång och jobba, ha ha!
    Det tar emot att göra torpet till en byggarbetslplats igen.
    /Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s