Projekt fyra

Då var semestern över. Likaså de lugna slappa dagarna på landet. För under helgen som gick tog vi tag i Il grande projekt. Det vi bävat för. Det som kan sätta vårt förhållande och vår ekonomi på hårda prov – köket! Och det gick med en rasande fart. Lister och plastmattor kastade vi ut genom fönstret. Tapeter och lerklining rev vi ned. Och – än så länge ser det rätt okej ut. Faktiskt lite bättre än vi var rädda för. Den murkna väggen vid spisen visade sig bara vara risig på en liten lokal del längst ned. Resultat av mustuggor tror jag. Golvbrädorna som vickade var lösa, men det var bara en som var kass. Och den satt mot en yttervägg där syllen verkar okej. Två av brädorna mitt på golvet var dock huggna på ovansidan av någon anledning. Gissningsvis är hela huset byggt av hittebitar från olika byggnader i trakten. Hus som rivits eller övergivits. Inte sämre för det. Men lite otajt. Nu ska vi ringa muraren och höra vad han vill att vi ska göra för att förbereda nyputsning av murstocken. Sen ska de lösa golvbrädorna upp och avslöja vad som döljer sig där under. Golvet är vad jag tror dom kallar för flytande. Spikat på egna stockar som verkar ligga direkt på marken. Det är också anledningen till de breda springorna mellan golv och yttervägg. Golvet ser ut att ha sjunkit något.

Sa jag att väggen under ett av fönstren är dålig också? Det är den i alla fall.
Känner på mig att det finns mer som ännu är oupptäckt…
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s