Väggskåpet ska bort!

Men läs hela texten innan ni kastar er på tangentbordet. För det är med sorg i hjärtat som vi nu beslutat oss för att riva ner det gamla skåpet i köket. Om det är Kalle, eller hans far Johan, som byggt det någon gång i början av 1900-talet så kan vi konstatera att de inte var några finsnickare. Det är egentligen inget skåp utan ihopspikad pärlspont utan riktig ram. Och bänkskivan består av masonit som sviktar. Vi hade gärna renoverat det men – nej. Det känns som ett svek men så får det bli. Om det finns en gud och en himmel för väggskåp kommer det att få en extra fin plats där uppe.

Och vi kommer att bli bestraffade med svält och gräshoppsinvasion.

/Micke

 

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Väggskåpet ska bort!

  1. Viola_T skriver:

    Spara för allan del resterna. De kan behövas i ett annat sammanhang. I framtiden – nåt som inte går att föreställa sig nu.

    Kul att ni gör det med eftertanke och skriver med glimten i ögat. jag förstår att det är övertänkt.

  2. Micke skriver:

    Bara lugn! Vi ska spara alla delar av skåpet. Även om jag inser att det kommer att falla ihop när vi lossat det från väggen. Höger sida och bakstycket består av – väggen. Den är spikad på plats med andra ord. Vi ska försöka hitta något mer skåplikt att ersätta det med. Med vedförvaring. Vi får se vad vi kan hitta. I värsta fall får vi bygga något själva. Hur svårt kan det va? Ha ha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s