Flygflottilj

Vi har fått nya hyresgäster! Precis efter att flugsnapparparet flyttat ut flyttade flygvapnet in. Lite mindre plan men desto större flotta. Om det var svärfars landningsbana som lockade eller tillgången på förplägnad vet vi inte. Nu surrar det av motorer runt knutarna och de små farkosterna gör loopingar ovanför våra saftglas.
Den naturintresserade ser naturligtvis att det är bålgetingar som intagit vår fågelholk. Första instinkten var – döda. Kork i hålet, varmt vatten, hårspray… Men efter att ha läst på förstår vi att de groteskt stora, minst tre centimeter långa, getingarna är ganska harmlösa. Svårretade insektsätare som gillar att knapra i sig mindre harmlösa, lättretade, sur-bin. Så så länge de gör sitt jobb, och håller andra insekter borta, får de vara kvar. Det är ändå bara drottningen som överlever vintern. Och nästa vår drar hon vidare till nytt bo.
Då får vi ta hand om flyttstädningen och se om vi inte kan locka tillbaka herr och fru flugsnappare igen.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s