Se om ditt hus

Har ni tröttnat på att se Ernst på repeat i gamla Sommartorpet som vi tipsade om tidigare så kommer här ett nytt programtips. Se om ditt hus – var en UR-serie med Linda Lundblad som programledare där man pedagogiskt tog sig igenom byggnadsvårdens alla delar. Lite snuttifierat, som det gärna blir i tv-mediet, men man gjorde i alla fall ett tappert försök. Det är sevärt. Och det boostar renoveringssuget. Alla åtta avsnitten på vardera 30 minuter finns för nedladdning på ur-sidan. Lär känna ditt hus, färg, tak, material, fönster o.s.v
Vi ska poppa popcorn och titta på avsnittet om – golv.
/Micke

Programlänk:
http://www6.ur.se/Serie/Se-om-ditt-hus/Program/

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s