Skrapning!

De fyra bräderna till höger är skrapade samt taklisten.

Superbra!

Renoveringen av köket är nu i full gång. Av någon konstig anledning hamnar alltid takrenovering på mig. Hmm, hur som helst, färgen flagnar i köket och därför måste den skrapas bort. Skrapa färg kan nog räknas som en av de absolut tråkigaste sysslorna! Och är det ett tak blir det ännu värre eftersom man står i en något obekväm arbetsställning.
Jag har tidigare använt mig av märket Anza på skrapor, men för att få igång motivationen köpte jag en lite dyrare skrapa av märket Bahco. Och vilken skillnad! Jag trodde jag skulle få jobba i flera dagar med taket. Det gick på fyra timmar. Nu, dagen efter är jag i och för sig helt mör i axlar och rygg, men det gick över förväntan!
Kökstaket består av pärlspont, så jag har bara skrapat den plana ytan. Själva ”pärlan” tar jag med en mindre profilskrapa. Sen är det dags för slipning – kanske måste jag köpa en ny fin slipmaskin för detta?
/Stina

Bra.

Dret på ren värmländska.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket, produkter, verktyg. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Skrapning!

 1. färgtrappan/m-l skriver:

  Hej. Ett tag sedan jag hälsade på, har inte blivit mycket till bloggliv på länge, men nu lägger jag en länk till er från mig, hoppas det är OK.
  Å du.. ta det varligt med takrenoveringar. Lätt att få ont. Tips: Kör en halvtimme max, lite paus, osv. så kanske du slipper framtida problem med nacke o axlar. /Hälsningar från en som kört på…utan paus och nu inte kan renovera tak, hmmm…

 2. Helena skriver:

  Hej, Jag är syster till Marie (som ni köpt torpet av) och ville bara säga att jag tycker att det är så himla kul att torpet blir bevarat. Bodde där själv lite grann under en sommar som jag bodde i lägenhet. Ni har gjort så fint. (tänk att spisen kunde blir såå fin!). Jag fortsätter att följa bloggen… lycka till med köket!/Hälsn Helena

 3. Black Iris skriver:

  Gud så länge sen jag kikade in här hos er. Jag ser att ni också fått en fågelholk invaderad.
  När vår blev det fick ”gubben” ta på sig skyddsutrustning och beväpna sig med en stor flaska Radar för att bekämpa styrkorna.
  Luriga små krigare det där.

  kram maidi

 4. Stina skriver:

  Hej Färgtrappan! Självklart får du länka till oss, sånt tycker vi bara är roligt!
  Ja, det är nog klokt att vila då och då. Jag körde på i fyra timmar. Det kändes dagen efter kan jag säga. Jag ska fortsätta skrapa profilerna nu och då får det nog bli några kaffepauser!
  /Stina

 5. Micke skriver:

  Helena:
  Hej Helena. Ja visst blev spisen fin. Speciellt när renoveraren hittade, och satte dit, ornamentet som saknades. Ska bli kul när vi får den på plats i köket.
  Självklart vill vi bevara torpet. Även om det stretar emot lite ibland. Med jämna mellanrum hittar vi nya överaskningar. Då är det tur att torpet är litet. Och att vi inte har någon deadline. Ta med dig syrran och kom för en närmare titt när vi kommit en bit med köket vetja.
  Och välkommen till bloggen.
  :o)

 6. Micke skriver:

  Välkommen tillbaka Maidi (Black Iris)!
  Kanske hade Radar varit den bästa lösningen. För nu ser det ut som att getingarna börjat bygg in hela holken. Ska lägga upp några bilder på det innan helgen. Kul när bloggarna börjar vakna till liv igen efter sommaren. Det verkar som de flesta bara njuter av sina hus och inte behöver jobba så mycket. Vi längtar dit vi också, ha ha. Nästa sommar kanske ;o)

 7. http://www.kllstorpet.blogspot.com skriver:

  444 (!)bagis tar de för Bacho-skrapan på ett byggvaruhus här i Göteborg, tyckte jag mig se. Är den värd det? Hade känts kul med en superskrapa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s