Väggskåpet

Då var skåpet nedmonterat med en skogshuggares finmotorik. Någon annan lösning fanns inte. Som jag redan gissat bestod skåpet endast av panel som var spikad på golv-, vägg- och takmonterade ramar av läkt. Det var bara ena delen av bänkskåpet som var skåplikt och den har vi därför sparat. Resten fick åka till hrmf…host… tippen.
I den vänstra delen av bänkskåpen, som troligen används som vedlår, hade mössen hängt. Där var det mängder av musbajs och kiss. Det förklarar varför Milou, vår hund, tyckt om att sniffa runt den dörren. Mellan golvlisten och väggen hade de fixat sin egen entré. Det känns skönt att bli av med det.
Bakom väggskåpet hittade vi fem lager av tapeter som måste ha suttit där innan skåpet kom på plats. Kul att se hur stilar och mode har förändrats. Det lilla köket måste ha varit väldigt mörkt när den blå tapeten satt på väggarna. Vi hittar ingen märkning med försäljningsargumentet arsenikfri, som man annars kan göra på färgrika tapeter från senare delen av 1800-talet.
Så vi ska nog inte slicka på den.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i köket. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Väggskåpet

  1. Anonymous skriver:

    Vad pågår med fönstret? Vad är det för plast som hänger under?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s