En gul Partner

Lagningen under fönstret var spikad med 7 tum, över 17 cm, långa klippspik! Något överdimensionerat.

Så drog vi ur spikarna och la tillbaka golvplankorna igen. Det projektet får ligga till sig lite. I alla fall tills vi vet hur vi ska gå vidare. Och sen är det kanske smartast att göra klart det som ska göras utomhus först. Innan höstkylan rullar in över oss.
Istället gav vi den uppätna stocken under fönstret en match. Och tillsammans med min nya partner, en elektrisk motorsåg, gick upprensningen otroligt smidigt. Tänk att jag rensade det andra fönstret med yxa och brytjärn. Va tokigt. Fönsterbänken och en och en halv stock fick jag såga bort för att komma ner till friskt virke. Men resten av väggen är i kanonskick. Nu ska vi bara försöka få tag i en gammal stock eller en kraftig fyrskäring att laga hålet med.
En sak som vi upptäckte när vi hade tagit bort panelen var att man tidigare hade satt igen en öppning till höger om fönstret. Ni ser det till höger på bilden ovan. Av formen att döma ser det ut att ha varit en dörr. En gissning är att det var den ursprungliga ingången till torpet. Och som man ändrade i samband med att man flyttade huset till Berget. Kanske var det även då man valde att bygga den inglasade verandan. Och kanske var det just på grund av den som flytten av ingången blev nödvändig. Men som sagt, det är bara en gissning.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i fasad, verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s