Stegdistans

Kanske är det allmänt känt. Kanske finns den redan att köpa på bygghandeln. Men för mig var det en smart lösning på ett akut problem.
I helgen när jag skulle måla och montera de sista brädorna på dasstaket var stegen som jag hade rest mot taket ivägen. Hur jag än försökte så låg den an mot den del jag skulle arbeta med. Lösningen fick bli en distans. Några ihopskruvade brädbitar med två sågade spår. I den ena änden satte jag en tryckplatta. Inte för stor så den skulle bli för tung och vilja ramla ner. Och inte för liten så det skulle bli vingligt. I den andra änden, den del som skulle möta stegen, valde jag en lite bredare planka så den kunde vila mot själva steget. Resultatet blev en stadig lösning som hålls på plats av stegens eget tryck mot väggen. Fiffigt – om jag får säga det själv. Efteråt fick den en egen spik i snickarboden. För den kommer säkert att bli använd igen.

Om jag inte hittar en likadan i lättmetall på Biltema…
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i verktyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s