Halvoljning

Här är bara halva spegeln på högerdörren inoljad. Fet och fin!

Vår plan var att någon gång under sommaren kitta om verandans alla fönsterrutor. Det blev inte gjort. Så för att de ska tåla en vinter till var en så kallad halvoljning nödvändig. Och det är väldigt enkelt. Man blandar bara hälften rå linolja med hälften terpentin. Blandningen strök jag på de delar där kittet eller färgen var borta. När jag ändå var igång oljade jag även in de röda delarna på pardörrarna. Så nu kan kung Bore komma om han vill, dörrarna och fönstren kommer att klara sig ändå.
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i linolja, pardörrar, terpentin. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Halvoljning

 1. färgtrappan/m-l skriver:

  Vilken tur att halvoljning finns! Det har räddat våra fönster många gånger

 2. Lotten skriver:

  Oj, det där är nog hög tid att göra på mitt torp! Tack för tipset : )

 3. IreneL skriver:

  Tack för det här tipset! Nu har vi halvoljat våra fönster i lilla stugan. Dom har vi inte hunnit med i sommar så det här tipset var toppen!!
  Ha en fin dag! / Irene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s