Västervägg

Brädor och läkt uppradade och noga numrerade.

Om jag ska vara ärlig så var jag helt övertygad om att väggen under det fjärde och sista fönstret skulle vara helt galet kass. För här har uteköket varit placerat. Här har vatten skvätt, runnit och stänkt under mängder av år. Marken under diskbänken har varit dyngsur nästan året runt. Vilket borde vara likhetstecken med rutten syll. Och uppäten vägg. Men icke! Under panel satt rader av felfria timmerstockar. Vilken lycka! Det enda som tagit stryk var fönsterbrädan. Men det berodde på en dålig vattbräda. Att bara behöva byta nederdelen av fönstret känns som en promenad i parken. Summan av alla projekt är att stommen i huset verkar frisk och kry. Och syllen i synnerhet. Jag är en lycklig man.
/Micke

Före och efter.


Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i exteriör, fasad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s