Medlem

I ”målarverkstan” har vi slagit in två spik i väggen som vi sedan böjt och hängt fönstren på. Väldigt bra när de ska målas.

Vi har gått med i Byggnadsvårdsföreningen. Mest för att vi ville ha tidningen ”Se om ditt hus”. Men också för att man får rabatt i byggnadsvårdsbutiker. Så det medlemskapet kommer vi säkert ha nytta av.
I torpet har det inte hänt mycket den här veckan eftersom vi jobbat en hel del. Jag håller på med renovering av två köksfönster. Sista lagret är målat och nu är det torkning som gäller. Det tar sin lilla tid eftersom vi använder oss av linoljefärg. Vi har målat våra fönster med Lasols grå umbra 40 procent. En färg som tydligen inte görs längre. Som tur var kunde Ovolin fixa en liter till mig, så det ska nog räcka ändå. Någon undrade här på bloggen varför vi inte lämnade in fönstren till en fönsterrenoverare. Även om det är lite knövligt och tidskrävande så tycker jag att det är roligt. Och man är rätt nöjd över sig själv när de är klara.
/Stina

För någon vecka sedan gjorde vi ett loppisfynd. Två stolar med klädd sits och två utan. Alla fyra för 80 kronor. De ska så småningom målas om och få nytt tyg.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i fönsterrenovering, linoljefärg, loppisfynd, stolar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s