Trädfällning

Tre träd fälldes. Nu har vi ännu mer brasved. Dags att leta efter en billig vedklyv på Blocket kanske?

I helgen lämnade vi köket åt sitt öde och la all fokus på trädgården.
Mina föräldrar kom och hjälpte oss. Mamma med kratta och pappa, som är en motorsågsvirtuos, fällde träd efter träd efter träd. Vilket blir tre stycken.
Vi vill öppna upp trädgården mer och den här gången var det dags att ta bort några döda, fula eller skadade träd. Det största, en sälg, har varit död sedan länge. Trädet såg ut som en jättelik grå fingersvamp som sträckte sig mot skyn. Scary. Och det stod i vägen för vår kvällssol.
Ett annat träd hade stormen slitit i så det lutade lite slappt  mot en björk. Det tredje, en åskskadad björk, fick vika hädan så den lilla eken bredvid ska kunna växa till sig.
Som vanligt blev det en massa grenar och ris att ta hand om. Det ligger nu i en prydlig hög och väntar på att antingen eldas upp eller hämtas av Mickes lastbilsbrorsa.
Några träd har vi kvar att ta ned. Bland annat den gigantiska fulgranen som står inpå husknuten. Och en gammal mossbeklädd rönn. Men det får vi ta vid ett annat tillfälle.
Nästa helg ska vi gå in i köket igen.
Och då ska putsen väck från murstocken.
/Stina

Mor skötte lövkrattningen.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s