Brrr!

När jag kom till torpet i förmiddags var det bara lite pudersnö kvar på taket och lite bakom stugan.

Nu har första snön kommit! Även om det bara blev ett tunt florsockerlager. Så fort solen kom fram på förmiddagen smälte den bort igen. Men nu vet vi att vintern är i antågande. Och då blir det mindre jobb i torpet. Det är inte jättekul att behöva ta på sig fem lager kläder så fort man ska göra något. Å andra sidan är det rätt frustrerande att inget blir gjort.
Fast där är vi inte än. Kvicksilvret får nog krypa ner mot minus 10 innan vi ger upp helt.

Lerkliningen sitter fast och de nyrenoverade, gråmålade fönstren är på plats.

Tro det eller ej, men mitt lilla lerkliningsprojekt fungerade. Nu är väggen torr och fin. Visserligen blev det några sprickor här och där. Men leran hänger kvar på väggen och nu fattas bara en skiva. Snart ska vi knacka ner putsen på murstocken och skotta ur isoleringen under trägolvet i köket. Om inte rysskylan hinner komma. Eller sibirienkylan. Eller finskavinterkrigskyla. Eller…
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i fönsterrenovering, köket, lerklining. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s