Timmermansvän


Jag vet inte vad vi ska ha den till. Kanske var det bara en släng av nostalgi. Det händer att vi får en släng av det nu för tiden. På hyllan hos vår favoritloppis låg en – navare. En spiralborr för håltagning i timmerstockar. Den här sommaren har jag haft närkontakt med många navar-hål och tillhörande dymlingar så det kändes liksom naturligt att det borde ligga ett borr i torpet någonstans. Femtio kronor stod det på prislappen och femtio kronor betalade vi. Oförskämt billigt. Det är lite synd att jag är klar med alla väggarna så jag inte fick chans att montera en stock på ”riktigt”. Men, och det här kommer jag säkert att få äta upp, jag får hoppas att fönstret som vi inte brydde oss om att kontrollera för att det verkade friskt behöver nya stockar nästa sommar. Men redan nu när jag skriver det inser jag hur lite jag vill att det ska slå in. Så jag tar genast tillbaka alltihop.
Ett test på en lös timmerstock får duga.
/Micke

Har du inte kläm på vad en navare är så har du en länk till Wikipedia här:

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i verktyg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Timmermansvän

  1. Sophie skriver:

    Vi har precis köpt ett gammalt hus och börjar misstänka att en del måste bytas ut, så du är välkommen till sommaren att pröva på vårt hus! Läser gärna er blogg för att få tips och idéer till vårt eget hus, har lagt till er i min blogglista också på min egen blogg. Hoppas det är okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s