Sista natten

Inbjudande entré.

Då var finalen i torpet avklarad. I alla fall den sista övernattningen för i år. I avsaknad av fungerande innanfönster får det bli så. De kraftiga och kyliga vintervindarna envisas med att leta sig in genom fönsterspringorna och få gardinerna att svaja. Och visst var det med en viss tvekan vi bestämde oss för att åka ut trots det. Men den tvekan hade vi helt i onödan.

Stina var ledig hela dagen och hade ordnat med förberedelserna. När jag kom vid sjutiden lyste marschaller upp stigen från grusvägen fram till pardörrarna. Inne i kammaren värmde kakelugnen och i hallen fixade Stina med maten, trots att det var flera minusgrader där inne. Jag satte igång och bäddade bäddsoffan i nedre kammaren och hällde upp vin. Det blev en klassisk könsuppdelning den här gången.
Apropå mat. Det var tydligen fler än vi som hade planer på att äta gott. För i kylskåpet hade kamraterna mus lyckats ta sig in och tuggat i sig av vad som fanns. Bland annat ett helt smörpaket! Jag är inte speciellt förvånad över att de lyckats ta sig in. Men efter ett helt smörpaket borde de inte ha tagit sig ut.
Men hur gick natten? Helt perfekt. Varmt, tyst och stilla. Visserligen hade vi ett litet värmeelement men jag tror inte att det fick jobba speciellt mycket. Kakelugnen höll oss varma tills långt in på förmiddagen. Hur utedasset fungerade i minusgrader har jag däremot ingen aning om. Men Stina säger att frigolitsitsen gjorde underverk.
/Micke

Lützendimma i hallen.


Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, farstun. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sista natten

 1. Viola_T skriver:

  Vet ni, det verkar väldigt hemtrevligt, mycket, mycket…

  Vad vore ljus utan mörker? Nada.

  Nästa ju kanske ni firar i Torpet?!
  (Elektisk sängvärmare kan också vara ett bra extra tillskottsvärme just vid isänggåendet.)

 2. Sara skriver:

  Ser jättemysigt och bitvis ganska kallt ut!

 3. Micke skriver:

  Nästa jul ska vi definitivt fira i torpet! Det är målet. Och den här helgen gav en försmak. Kallt ute, och i hallen, men skön knastrande värme, som bara ved kan ge, inne. Det är livskvalité. We like!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s