Dödligt vapen

Måste berätta om en händelse i helgen som tyvärr avslöjar att jag är en stadspöjk i exil här på landet. I lördags när jag stod vid uthuset kom en man ut ur skogen med draget gevär. Så där lite filmiskt coolt vid sidan av kroppen. Laddat och osäkrat – antar jag. Det brukar betyda duell eller fullskalig massaker i de filmer jag sett. I huvudet hörde jag hur musiken ökade i tempo och klippen blev snabbare. Kaablam! – eller inte. För den här gången var det bara J på kullen som höll i bössan. Och bytet var inte jag utan en älgko med kalv som råkat vandra förbi vårt torp och in i grannskogen.

Vi brukar vara bortskämda med att älgkött kommer i påsar från svärfar. Färdigskjutet, styckat och noga uppmärkt att svärmor.
Vi hörde aldrig någon knall så jag antar att älgarna fick respit den här gången.
/Micke

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s