Nyårslunch

Micke hade dagen till ära klätt sig i norsk vinterjacka för att hedra våra utländska vänner.

Det såg kanske lite konstigt ut på håll. Och vi antar att grannarna undrade vad det var vi höll på med. Men om man kom nära kunde man se att det var den perfekta nyårslunchen. I alla fall enligt oss. Vid torpet hade vi skottat fram en mysig grillplats och fixat bänkar på allra enklaste sätt med kubbar och plank. Där satt vi och drack varm choklad med konjak tillsammans med C och D från Norge, käkade kolbullar med rökt sidfläsk och orerade medan solen sakta sjönk ned bakom trädtopparna. Koseligt, sa D. Vinterkylan höll vi på avstånd med hjälp av björkved, renskinn under skinkorna och alkohol. Det blev en bra start på nyårsafton och en fin kontrast till kvällens hummer och champagne i stan.
Gott nytt år!
/Micke och Stina

Kolbullar är en skogsvariant av fläskpannkaka bestående av vatten, vetemjöl, sidfläsk och salt.

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i Övrigt, mat och dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s