Steamy windows

Vi fick ett tips från en bloggläsare om en metod för att ta bort fönsterkitt. Glöm värmepistol och speedheater. Det är vattenånga som gäller! Bloggläsaren Johan skickade med en youtube-länk som vi bifogar i det här inlägget.
Tyvärr så är vi nästan klara med fönsterrenoveringen, annars kanske vi hade testat metoden. Tittar man på videon verkar fönstergubben ha byggt något slags ångskåp. Det är kanske lite bökigt.
Men har man en bastu går det kanske att slänga (inte bokstavligen) in fönstren där?
Sen kanske man ska fråga sig huruvida det är bra för fönstervirket att bli indränkt i vattenånga.
Tack för tipset Johan.
/Stina

Om torpetberget

Vi som bloggar heter Christina Jarnlid och Mikael Lindblom och vi bor i Kristinehamn i östra Värmland. Under en längre tid hade vi letat efter ett fritidshus i vår närhet. Inget plinthus från 60-talet. Utan ett hus med anor. Något att försöka bevara. Utan att för den skull göra ett skansenhus av det. Under sensommaren 2009 hittade vi ett charmigt torp mellan Kristinehamn och Karlstad på Blocket. I annonsen – ett sött torpparadis med skogstomt. Efter visningen en solig sommardag kunde vi konstatera att det söta huset hade hål i taket, vattenskador, tvivelaktiga golv och utdömd skorsten. Helt perfekt! 2014 tog vi det stora steget och flyttade ut till det lilla torpet. Följ med oss på vår resa mot vårt drömtorp. Välkomna!
Detta inlägg publicerades i fönsterrenovering. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Steamy windows

  1. Johan skriver:

    Hej Stina, nice to see you have used my tip for a new bloggposting. I hope someone will try your bastu hint. Would be nice to know whether that works. Hereby a link to a picture of my simple homemade steamcabinet. As you can see I used an ordinary steamcleaner.
    Mvh, Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s